PB-gáz palack

Lapostetők szigetelése

A PB-gáz felhasználásának egyik speciális területe az építőipar, azon belül a tetőszigetelés. A lapos tetők vízszigetelését bitumenes lapokkal oldják meg, amelyeket felhevített állapotban illesztenek össze. A forrasztáshoz szükséges energiát a legtöbb esetben a PB-palackok szolgáltatják.

Bitumenes tetőszigetelés PB-gázzal A magyar lakásállomány – főleg a házgyári lakások – jelentős része lapos tetővel készült. Ezeknél a szigetelés létfontosságú, hiszen a csapadékvíz nem tud olyan gyorsan elfolyni, mint egy lejtős, cserepes tetőről. A bitumenes tetőszigeteléshez, az összekapcsolódó elemek felolvasztásához a legjobb megoldás a palackos PB-gáz. A szigetelőelemeket felforrósítva, átlapolva illesztik, majd azok kihűlve egységes felületet képeznek, így tökéletes vízzárás érhető el.

A bitumen felforrósításához az esetek többségében PB-palackból nyerik az energiát. Ez lényegesen praktikusabb, mint a dissous lánghegesztő szerkezetek alkalmazása, mert a kisebb súly miatt könnyebben mozgatható a forrasztó egység, így gyorsabban haladhatnak vele. A PB-gáz biztonságosabb, mint a gázolajos melegítők, a visszaégés veszélye gyakorlatilag nulla. Ráadásul a fűtőértéke is magasabb, mint az olaj eltüzelésekor, így a lapok széle hamarabb felolvad, ami továbbgyorsítja a munkát.

Tetőszigetelés PB-gázégővel


 

Üzemeltessen gázcseretelepet

Rendelkezik megfelelő nagyságú és műszaki adottságú területtel, ami forgalmas helyen található? Szeretne új bevételi lehetőséget? Üzemeltessen gázcseretelepet!
Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot az alábbi űrlapon és kérje ajánlatunkat!