PB-gáz palack

Használati útmutató

Az előírások szigorúbbak, mint földgáz esetén. Ez abból ered, hogy a pébégáz sűrűsége a levegőnél nagyobb, így gázömlés esetén zárt helyen összegyűlve szikra, vagy nyílt láng hatására robbanások léphetnek fel. A biztonsági előírások betartása mellett azonban ezen energiahordozó használata veszélytelen.

Összegyűjtöttük Önnek a PB-gázpalackok használatával kapcsolatos legfontosabb biztonsági tudnivalókat. Továbbá készítettünk egy összefoglalót, melyet ingyenesen letölthet. Éljen a lehetőséggel és használja! 
Töltse ingyenesen le az oldal alján található és képekkel illusztrált háztartási PB-gáz palackok használati útmutatóját!


A PB-gázpalack üzemeltetése:

1. Cseppfolyósgáz palackot, vagy fogyasztó berendezést tilos olyan helyiségben elhelyezni, vagy üzemeltetni, amelynek:

• padlószintje a külső terepszintnél, vagy a belőle nyíló helyiség padlószintjétől mélyebben fekszik, vagy; 
• levegőcseréje nem biztosítható, vagy;
• amelyben akna, vízzár nélküli csatornaszem, illetve pincelejárat van.


2. Többszintes épületre vonatkozó szabályok:

• olyan többszintes épületben, amelyben alagsor, pince vagy egyéb talajszintnél mélyebb helyiség van, vagy épül, közös vezetékes pébégáz-ellátás nem létesíthető.
• megengedhető a lakásonként külön-külön önálló rendszerként kiépített max. 35 kg töltőtömegű palackról táplált, lakáson belüli vezetékes rendszer az esetben, ha az épület nem paneles, vagy blokkos megoldású.


3. A használatba vett gázpalackot más hőfejlesztő berendezéstől legalább 1,5 méter, a gázfogyasztó berendezéstől legalább 0,3 méter távolságra kell elhelyezni. Ezen távolságok lecsökkenthetők 1, illetve 0,1 méterre nem éghető anyagból készült és megfelelően rögzített hősugárzás elleni szigetelő alkalmazásával.


Tárolás és szállítás:
• Tilos palackot elhelyezni hálóhelyiségben, közlekedő folyosón, átjáróban és gépkocsi tárolásra használt helyiségben. (Koala konvektor esetében a készülék tárolójában elhelyezett palack üzemeltethető a hálószobában is.)

• Légi járművön a vonatkozó nemzetközi előírások szerint a korlátozottan szállítható áruk jegyzékében foglaltaknak megfelelően lehet szállítani.

• Személyszállításra szolgáló vasúti járművön, vizi járművön, közhasznú autóbuszon legfeljebb 5 kg töltettömegű palack szállítható.

• Kompon személyenként 1db legfeljebb 22 kg töltettömegű palack szállítható.

• Személyszállító gépjárművön kettő, vagy több palackban összesen legfeljebb 33 kg töltettömegű palack szállítható.

• Személyfelvonón 1db, legfeljebb 22 kg töltettömegű palack szállítható. 

Üzemeltessen gázcseretelepet

Rendelkezik megfelelő nagyságú és műszaki adottságú területtel, ami forgalmas helyen található? Szeretne új bevételi lehetőséget? Üzemeltessen gázcseretelepet!
Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot az alábbi űrlapon és kérje ajánlatunkat!